Despre noi

Hai la dat cu localnicii!

Hai cu noi în Carpați dar nu numai. Hai să te convingi de cele mai bune condiții de riding indiferent de sezon: vară sau iarnă!

De ce cu Massif Experience?

În vară, ia-ți bicicleta de Enduro și hai cu noi pe potecile noastre preferate: single trail, poteci prin păduri, fie urcări ușoare – îți vom arată locuri pline de natură și vei avea parte de experiențe Massif! – chiar în mijlocul Carpaților. Poți pedala toată urcare, poți alege un shuttle sau chiar să închiriezi bicicletele noastre electrice full-suspension, ghizii noștrii vor fi partenerii voștri de riding.

În iarnă, alege-ți cea mai faină linie de snowboarding. Splitboarding-ul este ocupația noastră principala iarna. Poți alege ture de 1 zi sau desfășurate pe mai multe – fi pregătit să te bucuri de zăpadă. Depășește-ți limitele și vei fi răsplătit cu cel mai bun powder.

Q&A

Doar splitboarderi sau și schiori?

Ca și ghizi, nu facem diferențe între schiori de tură și splitbaorderi. Deseori avem grupuri mixte – pregătim pachetele / turele astfel încât să fie un traseu pentru toată lumea. Important este ca grupul să fie omogen

Care este mărimea grupului cu care mergeți iarnă?

Raportul cu care lucrăm este de 1 ghid la maxim 4 participanți. Suntem atenți ca grupul să fie omogen. Motivul pentru care mergem cu un grup așa de restrâns este lesne de înțeles: siguranța trebuie să primeze în orice activitate montană.

Dacă sunt singur/singură pot veni?

Nu este nevoie să ai un grup. Deseori mergem cu un singur participant. Ne place să credem că acordăm întreaga noastră atenție fiecărui participant, cu cât e un grup mai restrâns cu atât experiență este mai Massif! În funcție de preferințe te poți alătura unui alt grup deja format.

Iarna, care este echipamentul obligatoriu?

Kitul de căutare în avalanșe și casca sunt obligatorii. Dacă nu ai kitul personal de avalanșă îți putem asigura noi, gratuit, în limita stocului disponibil: sondă + lopată + beacon

Unde se desfasoara activitatiile de iarna?

Cursurile noastre și tururile ghidate le desfășurăm în munții din jurul Brașovului, în locurile noastre preferate: din Munții Bucegi până în Făgăraș, din Ciucaș până în Piatră Mare și din Sinaia până la Bâlea lac.

Covid-19 Update – care sunt condițiile de returnare a depozitului?

Întreg avansul este returnat pentru cazurile în care din cauza pandemiei sau a simtomelor de Covid-19 participantul nu mai poate lua parte la activitatea plănuită.

Care sunt ghizii?

Lucrăm doar cu ghizi locali care cunosc locurile în care vom merge. Atât în plan local (România), cât și în turele noastre din Bulgaria, Georgia, Rusia si Turcia.

Ghizii sunt certificat?

Toți ghizii cu care lucrăm au făcut cursuri de specializare, investesc în traininguri anuale și au cursul de prim ajutor. Certificările lor sunt recunoscute de Guvernul României sau de MIAS. De asemenea ghizii localnici cu care lucram în afara țării sunt ghizi RMGA sau UILMA

Ce schiuri trebuie să am? Pot închiria de la voi?

Da, închiriem echipament de schi, vezi te rog rubrica noastră dedicată. De asemena dacă ai echipamentul propriu ai nevoie de: schiuri de tură, piei de focă, clăpari de tură și bețe.

Ce splitboard trebuie să am? Pot închiria de la voi?

Da, închiriem echipament de splitboard, vezi te rog rubrica noastră dedicată. De asemenea dacă ai echipamentul propriu ai nevoie de: splitboard, piei de focă, boots și bețe telescopice.

Oferiți factură? Cum se poate plăti?

Toate pachetele / tururile noastre sunt facturate sau/și rupem bon fiscal. Atât depozitul cât și transă doi se pot plăti cash sau prin linkul de plata generat de factură.

Cu cât timp înainte se poate rezerva un tur?

În funcție de disponibilitatea ghizilor sau a instructorilor, turul se poate rezerva din timp sau chiar cu o zi înainte. Trebuie doar să ne contactați și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Cum pot rezerva un tur / curs?

Un tur, atât vara cât și iarna se rezervă prin-un telefon sau email trimis către noi. Oferind experiențe customizate pe dorința clienților, în prealabil vom iniția o discuție în care prezentăm diferitele opțiuni în funcție de pregătirea și nivelul de fitness al clientului. 

Asigurarea este inclusă?

Asigurarea nu este inclusă. Astfel sugerăm ca fiecare participant să aibă o asigurare care acoperă accidentele montane (în special MTB sau Backcountry). Sugerăm ca pentru asigurare să vă orientați către Clubul Alpin Austriac sau Clubul Alpin Roman.

Dacă am splitboardul / schiurile mele pot să iau parte la cursurile / turele voastre ghidate?

Da. Oferim tururi ghidate celor care au deja echipamentul lor, dar și celor care vor să închirieze. Din acest motiv prețul tururilor noastre nu include echipamentul care trebuie închiriat.

Unde mă intalnesc cu ghidul?

De regulă ne întâlnim cu o zi înainte la biroul nostru. Cu ghidul vă veți cunoaște atunci sau în ziua cu tura rezervată. Punctul de întâlnire va fi trimis (google maps) în funcție de traseul parcurs. Întâlnirile se fac în zone cu acces ușor (parcări, piețe, zone deschise și aproape de șosea)

Am nevoie de mașină ca să vin la punctul de plecare în tură?

Depinde de traseul ales. Pentru majoritatea turelor de
iarnă este nevoie de mașină personală, noi nu asigurăm transportul / deplasarea. Pentru turele de iarnă, în funcție de locul desfășurării accesul se face direct pe bicicletă sau asigurăm transferul bicicletei cu
remorca personală.

Pot copiii sa ia parte la activitățile voastre?

Copiii neînsoțiți pot lua parte la următoarele activități: cursuri de spitboard, cursuri de snowboard, cursuri de schi.
Copiii trebuie însoțiți de un aparținător pentru următoarele activități: ture ghidate de MTB și Backcountry.

De unde se poate ridica echipamentul de SUP?

Echipamentul de SUP trebuie ridicat personal din Brașov. Nu putem trimite prin curier.

Dacă am bicicleta mea pot să iau parte la turele voastre ghidate?

Da. Oferim tururi ghidate celor care au deja echipamentul lor, dar și celor care vor să închirieze. Din acest motiv prețul tururilor noastre nu include echipamentul care trebuie închiriat.

Aveți pachete / ture doar de 1/2 zile și 1 zi? Organizează programe pe 3-7 zile?

Avem pachete și pe mai multe zile. Ture de MTB camping desfășurate pe 2 zile, ture de 7 zile în România și în afară țării, ture de 3 zile cu bicicletele electrice, etc.

Câte biciclete se pot transporta cu remorca (shuttle)?

Remorca noastră poate transporta 10 biciclete (Electrice, emtb, full suspension, cu roți de 27.5″ și de 29″)

Sezonul asta o sa fie Massif!

Învață de la membrii comunității locale și hai la dat în turele noastre conduse de ghizi certificați. Pentru orice informații contactați-ne prin mesaj sau email. Vom fi mai mult decât bucuroși să vă ajutăm!

Our Team


Andreea Hertanu

Andreea Hertanu

Ghid montan si instructor de schi | AGMR
Mihnea Prundeanu

Mihnea Prundeanu

Ghid UIAGM | Chamonix
Marius Stratila

Marius Stratila

Fondator Massif Experience |
Ghid montan și MIAS Mountain Bike Leader
Andrei Rotariu

Andrei Rotariu

Ghid BC Massif Experience | Ghid Aspirant Backcountry & Responsabil Social Media
Maximilian Munteanu

Maximilian Munteanu

Ghid local în Postăvaru | MIAS Mountain Bike Leader
Raul Dorobant

Raul Dorobant

Ghid local in Piatra Craiului si Instructor de schi in Poiana Brasov| MIAS Mountain Bike Leader
Mircea Danalache

Mircea Danalache

Instructor de schi si snowboard | Poiana Brasov
Mihai Stoian

Mihai Stoian

Ghid MTB Massif Experience |
Ghid MTB Aspirant
Pavel Peev

Pavel Peev

Ghid principal in Bulgaria | UILMA & Ghid BC

Our Partners

Întreabă-ne orice

  BackcountryMountainbike Tours


  Te rugăm să îți evaluezi nivelul personal
  Deții un mountainbike și îl foloseșți măcar odată pe luna. Îți place să pedalezi kilometrii mulți și ți-ai dori să experimentezi mai multe poteci single-track pentru a-ti crești nivelul de dat pe mountainbike.

  Ești un mountain biker împătimit de cel puținîn 2 ani - în medie, în timpul sezonului, ieși cu bicicletă cel puțin odată pe săptămâna. Ești obișnuit cu diferitele tipuri de poteci singletrack

  Ești un mountain biker experimentat, te simți confortabil pe majoritatea tipurilor de teren. În timpul sezonului ieși de cel puțin 2 ori pe săptămâna și îți plac zonele cu multe roci, pietre, rădăcini, poteci abrupte și chiar mici dropuri.

  Ești încrezător pe orice tip de potecă și orice fel de obstacol incluzând: dropuri mari, switchbacks, rock gardens lungi și poteci single rack susținute și tehnice. Ieși de cel puțin 3 ori pe săptămâna și foarte rar te dai jos la secțiuni prea dificile.

  Poți să te dai pe orice tip de potecă, orice grad de dificultate și poți trece peste orice obstacol. Ieși de cel puțin 4 ori pe săptămâna și pe orice tip de vreme. Nu te deranjează să te dai toată ziua, chiar pentru mai multe zile.
  Top